Ročno kovani trislojni jekleni noži
so izdelani v tradiciji Ryomas Samurai meča.
Kuhinjski nož
CHROMA Ryoma Sakamoto Santoku je univerzalni kuhinjski nož iz japonske
kuhinje. Primeren je za rezanje rib, mesa in zelenjave. To se odraža v imenu
noža. Izhaja iz japonskih besed san in toku, kar pomeni "tri vrline", tj.
ribe, meso in zelenjava.
V primerjavi z evropskimi kuhinjskimi noži
ima Santoku nekaj prednosti: visoki hrbet rezila vam omogoča, da nož dobro in
varno vodite pri rezanju in je še posebej primeren za rezanje zelja, solate
in buč. Poleg tega široka površina rezila CHROMA Ryoma Sakamoto Santoku
omogoča, da se rezani material transportira neposredno iz delovne površine v
lonec ali skledo. Santoku idealen za zibanje, torej idealen za rezanje oz.
sekljanje zelišč.
Rezilo CHROMA Ryoma Sakamoto Santoki ročno izdeluje Kichiro Hashimoto. Gre za troslojno rezilo z jedrom iz jekla SK-5. Ima trdoto 60-61 ° HRC. Nastala patina se med kovanjem odstrani samo v območju rezalnega roba. Služi za zaščito pred rjo. Nož ima zelo dobro osnovno ostrino. Zaradi fine strukture uporabljenega jekla rezila se lahko CHROMA Ryoma Sakamoto Santoku nabrusi še posebej ostro, tako ostro kot samurajsko jeklo.
Rezilo je pritrjeno na leseno ročico z robustno,
marmorirano plastično spono. Plastična spona zagotavlja odlično razmerje med
ceno in zmogljivostjo ročno kovanih serij nožev Ryoma Sakamoto podjetja
CHROMA.
- Posebej primeren za ribe in meso, za sadje in zelenjavo, za
rezanje na deski, za sekljanje
- Jeklo: 3-slojno jeklo,
ne-nerjaveče ogljikovo jeklo
- Posebnosti: Ročno kovani
- Država:
Japonska
- Vrsta noža: večnamenski nož / univerzalni nož, Santoku
-
Dolžina rezila: 16 cm
- Material ročaja: les
- Barva:
naravna
Ostrenje: Z našimi brusnimi kamni CHROMA lahko te lepe nože melje zelo ostro - skoraj tako ostro kot samurajsko jeklo.
Nega: Ryoma Sakamoto noži
rjavi kot vsak nož iz ogljikovega jekla. Zato po vsakem rezanju očistite nož
z vodo in rezila vzdržujte z našim oljem Harmono Aburo ali pa z nizko
kislinskim oljem za gospodinjstvo.