Rezilo CHROMA Ryoma Sakamoto Santoki ročno izdeluje Kichiro Hashimoto. Gre za troslojno rezilo z jedrom iz jekla SK-5. Ima trdoto 60-61 ° HRC. Nastala patina se med kovanjem odstrani samo v območju rezalnega roba. Služi za zaščito pred rjo. Nož ima zelo dobro osnovno ostrino. Zaradi fine strukture uporabljenega jekla rezila se lahko CHROMA Ryoma Sakamoto Santoku nabrusi še posebej ostro, tako ostro kot samurajsko jeklo.
Rezilo je pritrjeno na leseno ročico z robustno,
marmorirano plastično spono. Plastična spona zagotavlja odlično razmerje med
ceno in zmogljivostjo ročno kovanih serij nožev Ryoma Sakamoto podjetja
CHROMA.
- Posebej primeren za ribe in meso, za sadje in zelenjavo, za
rezanje na deski, za sekljanje
Jeklo: 3-slojno jeklo, ne-nerjaveče
jeklo
Država: Japonska
Dolžina rezila: 13 cm
Vrsta noža: nož /
univerzalni nož, nož za zelenjavo, nož za sadeže; pisarniški nož
Ročaj
material: les
Barva: naravna
Ostrenje: Z našimi brusnimi kamni CHROMA lahko te lepe nože melje zelo ostro - skoraj tako ostro kot samurajsko jeklo.
Nega: Ryoma Sakamoto noži rjavi kot vsak nož iz ogljikovega jekla. Zato po vsakem rezanju očistite nož z vodo in rezila vzdržujte z našim oljem Harmono Aburo ali pa z nizko kislinskim oljem za gospodinjstvo.