TM Shop

CHROMA Ryoma Sakamoto Funayuki – večnamenski nož – ročno kovan, 15cm

Koda: RS03

89,90 EUR
cena vključuje tudi 22% DDV
Na zalogi
CHROMA Ryoma Sakamoto Funayuki je tradicionalni japonski kuhinjski nož, ki se uporablja predvsem za ribe in zelenjavo.

Ni nerjaveč, ampak - "genialno oster"

Lastnosti:
• Dolžina rezila: 15 cm
• Ročaj: les, z marmorirano plastično spono
• Rezilo: ne-nerjaveče jeklo, 3-slojno, z jedrom iz jekla SK-5, ročno kovano, s kovano patino
• Trdota: 60-61 ° HRC
• Brus: V-brus, na obeh straneh
• Ni primeren za pomivalni stroj, samo ročno pranje
• Ostrenje samo z brusnim kamnom

Klikni za povečavo

Dodatne slike

Ročno kovani trislojni jekleni noži so izdelani v tradiciji Ryomas Samurai meča.

Funayuki je bil prvotno razvit kot večnamenski nož za uporabo na ribiških ladjah. Rezilo je nekoliko krajše in konica nekoliko ožja kot pri kuhinjskem nožu Santoku. Zaradi tega je Funayuki bolj obvladljiv in okreten. Večnamenski nož je primeren za predelavo rib in mesa, vendar rezanje zelenjave ni problem za ta nož.

Rezilo CHROMA Ryoma Sakamoto Funayukis ročno izdeluje Kichiro Hashimoto. Gre za troslojno rezilo z jedrom iz jekla SK-5. Ima trdoto 60-61 ° HRC. Nastala patina se med kovanjem odstrani samo v območju rezalnega roba. Služi za zaščito pred rjo. Nož ima zelo dobro osnovno ostrino. Zaradi fine strukture uporabljenega jekla rezila se lahko CHROMA Ryoma Sakamoto Funayuki nabrusi še posebej ostro, tako ostro kot samurajsko jeklo.

Rezilo je pritrjeno na leseno ročico z robustno, marmorirano plastično spono. Plastična spona zagotavlja odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo ročno kovanih serij nožev Ryoma Sakamoto podjetja CHROMA.

- Posebej primeren: za ribe in meso, za sadje in zelenjavo, za rezanje na deski, za sekljanje
- Posebnosti: Ročno kovan
- Jeklo: 3-slojno jeklo, nerjavno jeklo
- Država: Japonska
- Dolžina rezila: 15 cm
- Vrsta noža: večnamenski kuhinjski nož / univerzalni nož, nož za zelenjavo, nož za sadje
- Material ročaja: les
- Barva: naravna

Ostrenje: Z našimi brusnimi kamni CHROMA lahko te lepe nože melje zelo ostro - skoraj tako ostro kot samurajsko jeklo.

Nega: Ryoma Sakamoto noži rjavi kot vsak nož iz ogljikovega jekla. Zato po vsakem rezanju očistite nož z vodo in rezila vzdržujte z našim oljem Harmono Aburo ali pa z nizko kislinskim oljem za gospodinjstvo.

Kuhinjski noži Ryoma Sakamoto



 

 

Spletna trgovina WebyShop :: https://www.webyshop.com