Ročno kovani trislojni jekleni noži so izdelani v
tradiciji Ryomas Samurai meča.
Funayuki je bil prvotno razvit
kot večnamenski nož za uporabo na ribiških ladjah. Rezilo je nekoliko krajše in
konica nekoliko ožja kot pri kuhinjskem nožu Santoku. Zaradi tega je Funayuki
bolj obvladljiv in okreten. Večnamenski nož je primeren za predelavo rib in
mesa, vendar rezanje zelenjave ni problem za ta nož.
Rezilo CHROMA Ryoma Sakamoto Funayukis ročno izdeluje Kichiro Hashimoto. Gre za troslojno rezilo z jedrom iz jekla SK-5. Ima trdoto 60-61 ° HRC. Nastala patina se med kovanjem odstrani samo v območju rezalnega roba. Služi za zaščito pred rjo. Nož ima zelo dobro osnovno ostrino. Zaradi fine strukture uporabljenega jekla rezila se lahko CHROMA Ryoma Sakamoto Funayuki nabrusi še posebej ostro, tako ostro kot samurajsko jeklo.
Rezilo je pritrjeno na leseno ročico z robustno,
marmorirano plastično spono. Plastična spona zagotavlja odlično razmerje med
ceno in zmogljivostjo ročno kovanih serij nožev Ryoma Sakamoto podjetja
CHROMA.
- Posebej primeren: za ribe in meso, za sadje in zelenjavo, za
rezanje na deski, za sekljanje
- Posebnosti: Ročno kovan
- Jeklo:
3-slojno jeklo, nerjavno jeklo
- Država: Japonska
- Dolžina rezila: 15
cm
- Vrsta noža: večnamenski kuhinjski nož / univerzalni nož, nož za
zelenjavo, nož za sadje
- Material ročaja: les
- Barva:
naravna
Ostrenje: Z našimi brusnimi kamni CHROMA lahko te lepe nože melje zelo ostro - skoraj tako ostro kot samurajsko jeklo.
Nega: Ryoma Sakamoto noži rjavi kot vsak
nož iz ogljikovega jekla. Zato po vsakem rezanju očistite nož z vodo in rezila
vzdržujte z našim oljem Harmono Aburo ali pa z nizko kislinskim oljem za
gospodinjstvo.