Ročno kovani trislojni jekleni noži so izdelani v
tradiciji Ryomas Samurai meča.
CHROMA Ryoma Sakamoto Nakiri je
tradicionalni japonski kuhinjski nož za zelenjavo. Uporablja se za rezanje
zelenjave in sekljanje zelišč. Visoko rezilo in zaokrožena konica zagotavljata,
da je kuhinjski nož Nakiri idealno orodje za hitro rezanje velikih količin
sadja in zelenjave.
Visoki hrbet rezila zagotavlja dobro vodenje, tudi pri
voluminoznih kosih.
Rezilo CHROMA Ryoma Sakamoto Nakiri ročno izdeluje Kichiro Hashimoto. Gre za troslojno rezilo z jedrom iz jekla SK-5. Ima trdoto 60-61 ° HRC. Nastala patina se med kovanjem odstrani samo v območju rezalnega roba. Služi za zaščito pred rjo. Nož ima zelo dobro osnovno ostrino. Zaradi fine strukture uporabljenega jekla rezila se lahko CHROMA Ryoma Sakamoto Nakiri nabrusi še posebej ostro, tako ostro kot samurajsko jeklo.
Rezilo je pritrjeno na leseno ročico z robustno,
marmorirano plastično spono. Plastična spona zagotavlja odlično razmerje med
ceno in zmogljivostjo ročno kovanih serij nožev Ryoma Sakamoto podjetja
CHROMA.
- Še posebej primeren: za sadje in zelenjavo, za rezanje na
deski
- Jeklo: 3-slojno jeklo, ne-nerjaveče ogljikovo jeklo
-
Posebnosti: Ročno kovani
- Država: Japonska
- Ročaj material: les
-
Vrsta noža: Nož za zelenjavo, Nakiri
- Dolžina rezila: 16 cm
- Barva:
naravna
Ostrenje: Z našimi brusnimi kamni CHROMA lahko
te lepe nože melje zelo ostro - skoraj tako ostro kot samurajsko
jeklo.
Nega: Ryoma Sakamoto noži
rjavi kot vsak nož iz ogljikovega jekla. Zato po vsakem rezanju očistite nož
z vodo in rezila vzdržujte z našim oljem Harmono Aburo ali pa z nizko
kislinskim oljem za gospodinjstvo.